Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،اواسط فروردین ماه امسال بود که پروژه انتقال یوزپلنگ‌های ایرانی در اسارت پارک پردیسان به منطقه حفاظت شده توران در استان سمنان کلید خورد.   یوزهای ایرانی هر کدام به طور جداگانه به این منطقه انتقال یافتند، انتقادهای بسیاری برای نحوه انتقال این گونه‌های با ارزش صورت گرفته بود که سازمان محیط زیست نبود امکانات و تجهیزات استاندارد را علت نحوه انتقال این‌ یوزپلنگ‌ها اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  ایران (یوزپلنگ ماده جوان)، دلبر (یوزپلنگ ماده) و کوشکی (یوزپلنگ نر) هر کدام به طور جداگانه در قفس‌هایی که هیچ گونه استاندارد بین‌المللی نداشتند، به منطقه توران انتقال یافتند.   پروژه انتقال یوزهای ایرانی که به صورت نیمه اسارت در این منطقه حفاظت می‌شوند که به گفته سازمان محیط زیست موفقیت‌ آمیز بود که بر همین اساس امیر عبدالرضا سپنجی مدیر کل روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست درخصوص انتقادات پیرامون انتقال ایران (یوزپلنگ ماده) از پارک پردیسان به پارک ملی توران اظهار کرد: بحث انتقال یوزپلنگ یک کار علمی و مطالعه شده است؛ متأسفانه سال ۹۳ فضایی ایجاد شد و این حیوانات از زیستگاهشان به تهران منتقل شدند.

او در ادامه بیان کرد: با توجه به آلودگی هوا و صدا در شهر تهران و پارک پردیسان، اینجا فضای مناسبی برای زادآوری یوزپلنگ نبود و قطعا زندگی در زیستگاه خودشان برای آنان بهتر خواهد بود.

مدیر کل روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه تصمیم انتقال آن‌ها قبل از سال نو گرفته شد، اما به دلیل شیوع ویروس کرونا به تأخیر افتاد، گفت: قفس‌های استفاده شده برای انتقال این حیوانات کاملا استاندارد، ساخت کشور مالزی و مخصوص انتقال گربه سانان متوسط هستند و باعث می‌شوند تا حیوان بدون استرس منتقل شود.

او در ادامه افزود: با این قفس‌ها که ساخت و طراحی آن‌ها هم به صورت کاملا استاندارد بوده، شیر ماده به ایران منتقل شده است.

سپنجی درخصوص بیهوشی این یوزها گفت: دو روز گذشته برای بیهوشی کوشکی و ایران اقدام کردیم، یک بار تزریق برای کوشکی داشتیم که حیوان به این داروی بیهوشی پاسخ نداد و رها شد و مشکلی هم نبود، فیلم تمامی این اقدامات در سایت سازمان محیط زیست موجود است.

مدیر کل روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه دامپزشک مربوط برای انتقال یوزها وجود داشته است، تصریح کرد: ایران به زیستگاه خودش معرفی شد تا با تمهید شرایط مناسب بتواند امکان یادآوری داشته باشد و شرایط برای جفت گیری ایران کاملا مهیا خواهد بود.

حالا بعد از گذشت پنج ماه از انتقال یوزپلنگ‌های ایرانی خبرهایی رسیده مبنی بر اینکه سازمان محیط زیست در فضای مجازی اقدام به فراخوان خرید خرگوش و یا کمک نقدی توسط کاربران خود برای تأمین غذای این روزهای یوزها کرده است، به طوری که سازمان محیط زیست در فضای مجازی خود این فراخوان را دلیل کمبود غذا و گرمای هوا در منطقه توران بیان کرده است.     بر همین اساس منتظمی مدیر کل حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در واکنش به این موضوع اظهار کرد: تاکنون چنین خبری را نشنیده‌ام و اگر چنین چیزی هم هست آن را تکذیب می‌کنم.   وی با بیان اینکه موارد این چنینی در فضای مجازی برای اینکه عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست را در زمینه پروژه انتقال یوزها زیر سوال ببرد بسیار زیاد است، افزود: سازمان محیط زیست تاکنون اقدام به چنین کارهایی نکرده است و یوزهای ایرانی که در منطقه توران حفاظت می‌شوند، هیچ‌ گونه کمبود غذا و آبی ندارند.   منتظمی تصریح کرد: هم اکنون وضعیت یوزهای ایرانی مطلوب است و مشکلی در تأمین غذای آن‌ها وجود ندارد.   وی افزود: کارشناسان و دامپزشکان در منطقه برای رصد این گونه‌های با ارزش حضور دارند و تغذیه آن‌ها را شبانه روز بررسی می‌کنند.   مدیر کل حیات وحش سازمان محیط زیست گفت: برای تغذیه یوزها از خرگوش زنده و یا مرغ استفاده می‌شود تا یوزها بتوانند آن‌ها را شکار کنند.
همچنین امیر عبدوس مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، در واکنش به موضوع انتشار فراخوان خرید خرگوش برای یوزهای ایرانی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی گفت: به هرگونه فراخوان در خصوص تأمین کمک نقدی برای ادارات محیط زیست ترتیب اثر ندهید. ادارات محیط زیست هرگز برای اموری که بر عهده دارند کمک نقدی دریافت نکردند و نخواهند کرد.   انتشار این گونه موارد در فضای مجازی می‌تواند تشنجی در بین دوستداران محیط زیست و تنوع زیستی ایجاد کند که هم برای مسئولان محیط زیستی و هم حیات وحش خطرناک است و دست سودجویانی را که می‌خواهند از این فرصت استفاده کنند، باز خواهد کرد.   کمبود غذا و آب در فصل گرما می‌تواند بسیاری از اقداماتی که شاید به نحوی موفقیت آمیز بوده را زیر سوال ببرد که آیا انتقال یوزها به منطقه توران یک کار اشتباه بوده است؟ بیشتر بخوانید حفظ و ارتقای گونه در زیستگاه اولویت سازمان محیط زیست ضرورت امن شدن زیستگاه یوزپلنگ‌ها در جهت حفاظت از آن‌ها

 

کوشکی و دلبر نسل یوزپلنگ آسیایی را حفظ خواهند کرد/ تکثیر و پرورش یوز آسیایی طی 3 فاز

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: یوزپلنگ ایرانی سازمان حفاظت محیط زیست سازمان محیط زیست یوزهای ایرانی فضای مجازی انتقال یوزها محیط زیست منطقه توران یوزپلنگ ها مدیر کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۵۰۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟

مدیرکل حفاظت محیط زیست قم عوامل موثر در آلودگی هوا و محیط‌زیست این استان را تشریح گرد. - اخبار استانها -

محمدحسین بازگیر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قم،در رابطه با عوامل مؤثر در آلودگی زمین، هوا و محیط‌زیست در استان، اظهار داشت: قم، یکی از کلان شهرهاست و در کلان شهرها علاوه بر بحث مدیریت شهری و اجتماعی، فعالیت‌های شهری که خود منشأ تولید برخی آلودگی هاست، قرار دارد و این استان به لحاظ طبیعی با بحث ریزگردها و گرد و غبار ناشی از کانون‌های فرسایش یافته اطراف شهر و آلودگی‌های ناشی از سوخت‌های فسیلی، خودروها، کارخانه‌ها، فاضلاب و نابسامانی در حوزه مدیریت پسماند مواجه است.

وی افزود: با توجه به موقعیت اقلیمی و اکولوژی قم، که منطقه ای خشک و بیابانی است میانگین بارش سالانه در استان بسیار کم بوده و جزو استان‌های کم برخوردار در این زمینه است و با توجه به موقعیت مکانی و عبور و مرور انواع خودروها و صنایع هیتوکربنی که آلودگی‌های خاصی دارد و همچنین تولید فولاد و سرب و روی و غیره زمینه ساز و مستعد آلودگی‌های زیست‌محیطی و هوا است که به شکل‌های مختلف در تابستان و زمستان شاهد آن هستیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: در استان، ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های خوبی همچون؛ منطقه حفاظت شده پلنگ درّه که بیش از 30 هزار هکتار است، با پوشش جانوری و گیاهی مناسب و حدود 5 تالاب که در فهرست تالاب‌های ملی کشور است، داریم.

بازگیر عنوان‌ کرد: بخشی از منطقه حفاظت شده کویری، با بیش از 80 هزار هکتار دارای پتانسیل‌های خوب در این استان است؛ پتانسیل‌هایی چون، گنبد نمکی که می‌تواند به یکی از میراث‌های طبیعی_تاریخی استان تبدیل شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به‌کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • حفاظت از محیط‌ زیست مردمی شود/ لزوم برخورد با بهره‌برداران خاطی
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • طالبان حق‌آبه هیرمند را رهاسازی کرد | ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شد
  • سلاجقه: حدود ۶۰میلیون مترمکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد
  • سلاجقه: حدود ۶۰ میلیون متر مکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد