Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-04@12:37:58 GMT

کوشکی و دلبر به زیستگاه طبیعی خود بازگشتند

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۱۵۷۵۲

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط  زیست، امروز چهارشنبه طی فرایندی دو قلاده یوزپلنگی که در پارک پردیسان نگهداری می شدند، برای ادامه تحقیقات به پارک ملی و ذخیره‌گاه زیست‌کره توران، واقع در استان سمنان بازگشتند.
در فرآیند زنده گیری و انتقال این دو یوز پلنگ که به وسیله دامپزشکان سازمان حفاظت محیط زیست وهمکاری تیم تخصصی بیمارستان دامپزشکی تهران انجام شد، ابتدا دلبر (یوزپلنگ ماده) بیهوش و پس از انجام آزمایش‌های مختلف، سونوگرافی و رادیولوژی، وارد مرحله ریکاوری شد و در باکس مخصوص انتقال به هوش آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پس از آن، بلافاصله، بیهوشی کوشکی، یوزپلنگ نر، در دستور کار قرار گرفت و پس از بیهوشی و انجام آزمایش های لازم، سونوگرافی و عکس برداری رادیولوژی، ریکاوری شد و به هوش آمد.
پس از طی این فرآیند که حدود ۳ ساعت به طول انجامید، این دو یوزپلنگ به زیستگاه طبیعی خویش انتقال یافتند. ایران، یوزپلنگ ماده جوان تر ۱۰ روز قبل به پارک ملی توران منتقل شده بود.

به گزارش ایرنا، کوشکی و دلبر دو یوزپلنگ نر و ماده‌ای هستند که از سال ۱۳۹۳ با هدف تکثیر در اسارت و نجات گونه خود به پارک پردیسان منتقل شدند اما اقدامات زیاد صورت گرفته برای زادآوری آنها نتیجه‌بخش نبود و اکنون سازمان محیط‌زیست بر این باور است که این روند در زادگاه اصلی آنها یعنی توران باید ادامه یابد.

کوشکی،  دلبر و ایران از کجا آمده‌اند؟  
کوشکی و دلبر دو یوزپلنگ نر و ماده‌ای هستند که به ترتیب ۱۰ آذر ۹۳ از پناهگاه حیات وحش میاندشت و ۱۱ آذر ۹۳ از ذخیره‌گاه زیست‌کره توران به پارک پردیسان تهران منتقل شدند، این دو گونه ارزشمند با هدف تکثیر در اسارت و انجام تحقیقات بر روی رفتار گربه‌سانان به این مکان منتقل شدند.

کوشکی یوزپلنگ نر بهمن ماه ۱۳۸۶ در ۴ ماهگی و دلبر یوزپلنگ ماده فروردین ۱۳۹۰ در سه ماهگی به اسارت درآمدند که بعد از این و با توجه به اهمیت حفاظت از این گونه‌های ارزشمند و در خطر انقراض بودن آنها به پارک پردیسان منتقل شدند.

بر این اساس در خرداد ۱۳۹۰ اولین طرح ایجاد مرکز تکثیر در اسارت ارائه شد و در شهریور ۱۳۹۱ این طرح برای «شان مک کویین» کارشناس ایرلندی گربه‌سانان ارسال شد و وی نظر نهایی خود را بر روی این طرح ارائه داد که از تیر ماه همان سال کار ساخت این مرکز تحقیقاتی در پارک پردیسان آغاز شد.

این سایت دارای ۶ فضای مجزا است که با هدف تکثیر در اسارت، نگهداری از این دو یوز و همچنین پذیرایی از هر یوزپلنگ آسیایی دیگر که شاید در آینده به هر دلیل غیر قابل پیش‌بینی توان ادامه حیات در زیستگاه طبیعی‌اش را از دست بدهد، طراحی و ساخته شده است و کار تکثیر یوزپلنگ ایرانی به روش مصنوعی در آن آغاز شد چون متخصصان بر این باورند که در صورت موفقیت این پروژه می‌توان نسل گونه‌های جانوری در خطر انقراض کشور را از خطر انقراض دائم نجات داد و گامی ارزشمند برای حفاظت از حیات‌ وحش کشور برداشت.

اما گویا تلاش‌ها در این سایت بی‌نتیجه ماند و کارشناسان و متولیان امر در سازمان حفاظت محیط زیست به این باور رسیده اند که کوشکی و دلبر به زیستگاه اصلی خود برگردند و بعد از ۶ سال زندگی در پردیسان دوباره به توران بازگشتند.

ایران، یوزپلنگ ماده نیز سال ۹۶ در حالی که ۸ ماه داشت از قاچاقچیان در تهران گرفته شد و به پردیسان منتقل شد تا در کنار کوشکی و دلبر ناجی نسل خود باشد اما این حیوان زیبا نیز ۱۰ روز پیش به سمنان منتقل شد.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: تکثیر در اسارت پارک پردیسان کوشکی و دلبر منتقل شدند یوزپلنگ نر منتقل شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۱۵۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال برق تولیدی قشم به شبکه سراسری

مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت سرمایه‌گذاری ملی ایران از فراهم شدن شرایط انتقال برق تولیدی قشم به شبکه سراسری خبر داد و گفت: این یک پروژه مهم ملی است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قشم، فرهاد حنیفی اظهار داشت: پروژه انتقال برق به جزیره قشم حدود 30 سال پیش اجرا شده و اکنون برای انتقال برق تولیدی در جزیره قشم به شبکه سراسری، نیاز به اجرای 6 فاز 3.5 کیلومتری سیم برق و تأسیسات و تجهیزات مرتبط با آن بود تا ارتباط قشم با سرزمین اصلی تقویت و در عین حال امکان انتقال برق از قشم به سرزمین اصلی نیز فراهم شود.

وی افزود: این پروژه خط گذر که برق مازاد قشم را به شبکه توزیع اصلی منتقل می‌کند پروژه‌ای ملی و بسیار مهم است.

این مقام مسوول بیان داشت: ویژگی مهم این پروژه در کنار پیچیدگی و تکنولوژی خاص و بالا، اجرای کامل آن توسط متخصصان داخلی است که تراز این دست کارها را در کشور ارتقا می‌دهد.

حنیفی از وزن بیش از 11 تُنی هر قرقره این سیم های انتقال برق خبر داد و گفت:‌ بکارگیری این سایز از قرقره آنهم در شرایط خاص تاکنون در کشور نمونه مشابهی نداشته که ساخت و نصب آن به طور کامل در کشور طراحی و اجرا شده است.

وی با اشاره به استحکام بالای این سیم و تاثیر آن در پایداری شبکه گفت: این سیم که 54 تن ظرفیت کششی آن است و در زمان اوج مصرف بار در تابستان، انرژی مازاد جزیره را به شبکه کشور منتقل می‌کند و ظرفیت این سیم 59 درصد بالاتر از شبکه قبلی است و پایداری شبکه را نیز بدنبال دارد.

انتهای پیام/7558/.

دیگر خبرها

  • این دو ماده غذایی انگل روده را نابود می‌کنند
  • رهاسازی ۱۷ قطعە کبک در زیستگاه‌های اشنویە
  • روایت اسارت؛ از پیروزی اسرای ایرانی بر فرماندهان عراقی تا جرزنی بعثی‌ها
  • احداث بزرگترین پارک نوری موضوعی کشور در مجتمع گردشگری صفه اصفهان
  • تکمیل زیرساخت‌های اراضی ۴۸ هکتاری پردیسان تا مردادماه
  • اسارت ۵۳ خبرنگار فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی
  • بیش از ۱۸۷ واحد صنعتی نیمه فعال و راکد به چرخه تولید بازگشتند
  • انتقال برق تولیدی قشم به شبکه سراسری
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها
  • داستان «غذا‌های پلاستیکی» در شبکه مستند